Lezing op 26 mei 2015: Het christelijke inwijdingsmysterie in de openbaring van Johannes

Lezing van Peter Teunis op dinsdag 26 mei 2015 in Haarlem over de zevenvoudige vernieuwing van geest, ziel en lichaam

De wonderlijke visioenen in het laatste bijbelboek hebben een op velen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. De gnosticus Jan van Rijckenborgh herkende in de eerste drie hoofdstukken van de Openbaring van Johannes de universele inwijdingsweg voor de mens van deze tijd. Dat is een weg van geestelijke bewustwording en vernieuwing die sterk verschilt van de wegen van oude inwijdingsstelsels.

In 1946 legde Jan van Rijckenborgh zijn inzichten over de spirituele ontwikkeling van de mensheid vast in zijn magistrale werk Het christelijke inwijdingsmysterie dat destijds werd uitgegeven onder de naam ‘Dei gloria intacta’.

Op basis van innerlijk weten, persoonlijke ervaringen en esoterische kennis beschrijft hij met grote precisie hoe de mens een levende verbinding kan worden tussen de wereld waarin wij leven en de goddelijke wereld buiten ruimte en tijd.

Het is prachtig om iets van de visioenen van Johannes te begrijpen, maar het is zeker zo mooi om te zien hoe de auteur zijn kennis bewerkt en steeds opnieuw vorm geeft. Dat helpt ons namelijk enorm bij het vormgeven van ons eigen leven – en het begrijpen ervan.

Datum: dinsdag 26 mei 2015
Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Zaal: Pentagram boekwinkel
Adres: Bakenessergracht 1, Haarlem
Kosten: gratis
Aanmelden: mailto:info@rozekruispers.com

Het christelijke inwijdingsmysterie Dei Gloria Intacta van Jan van Rijckenborgh

KLIK HIER OM HET BOEK ‘HET CHRISTELIJKE INWIJDINGSMYSTERIE’ TE BESTELLEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *