Paaslezing van Daniël van Egmond op maandagmiddag 28 maart in Haarlem: Het kruis van licht

Paaslezing Daniel van Egmond Pentagram boekwinkel

Op maandagmiddag 28 maart 2016, tweede paasdag, verzorgt Daniël van Egmond de lezing Het kruis van licht. Het Paasfeest kan ons er ieder jaar weer aan herinneren dat de ziel in ons kan opstaan en de dood overwinnen. Op die inwijdingsweg ontvangen we hulp van hen die ons zijn voorgegaan. Zij staan gereed om ons door het Paasmysterie te leiden.

Zolang het licht van onze ziel nog niet in ons is opgegaan, leven we als uiterlijke mens – de persoonlijkheid – in diepe, geestelijke duisternis. Helaas bemerken de meeste mensen die duisternis niet; zij menen dat het natuurlijke licht van het verstand alle duisternis reeds heeft verdreven. Het subtiele licht dat de wereld van de ziel doorstraalt, kan daardoor nog niet tot hun persoonlijkheid doordringen.

Het Kruis van Licht, zoals dat wordt genoemd in de handelingen van Johannes, is de poort tussen duisternis en licht, tussen deze wereld en de wereld van de ziel. Als je  vergankelijke persoonlijkheid zich verbindt met dat kruis, kan de onvergankelijke ziel van opstaan in het licht van de hemelen.

Dr. Daniël van Egmond (Leiden, 1947) studeerde cum laude af in wijsbegeerte en godsdienstwetenschappen, en promoveerde in 1993 op een proefschrift over het voortbestaan na de dood. Al meer dan dertig jaar geeft hij lezingen en cursussen over spiritualiteit en mystiek. Hij publiceerde vele artikelen en enkele boeken, en recent schreef hij op verzoek de inleiding van de nieuwe boeken Spirituele Kerst en Spirituele Pasen en Pinksteren.

Datum: maandag 28 maart 2016 (tweede Paasdag)
Tijd: 14.00 – 16.00 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur
Locatie: Pentagram boekwinkel
Adres: Bakenessergracht 1, Haarlem
Kosten: 10,00 euro
Aanmelden: http://www.rozekruispers.com/nl/contact/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *